品質保証
主要な研究成果(対外発表)
2021年
- 2021年3月18日
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ビール製造工程の微生物管理向上への一貫した取り組み(技術賞受賞講演)
日本農芸化学会 2021年度大会 / 町田 賢司
- 2021年3月18日
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低苦味価ビールにおけるグラム陽性芽胞菌の増殖性評価
日本農芸化学会 2021年度大会 / 町田 賢司
2019年
- 2019年6月4日
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Comprehensive analysis of polyfunctional thiols in new flavor hop Mosaic by thiol-specific extraction with Selectable 1D/2D/3D GC-SCD/Q-TOF-MS
37th EBC Congress / Koji Takazumi
2017年
- 2017年3月7日
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STQ法を用いた酒類の残留農薬分析の検討
日本農薬学会 / 福田 有希
2016年
- 2016年10月29日
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チオール特異的抽出と1次元2次元3次元切替GC-Q-TOF-MSによるホップ (Humulus luplus L.) 品種Mosaic中のチオール解析
第60回 香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会 / 高澄 耕次
- 2016年8月26日
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水銀を使用しないチオール分析法の開発
日本食品科学工学会 第63回大会 / 高澄 耕次
- 2016年8月15日
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Isolation and identification of antibacterial compounds against gram-negative anaerobic bacteria from beer.
World Brewing Congress 2016 / Hajime Nakata
- 2016年8月13日
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Development of a new quantitation method for polyfunctional thiols and its application for investigation of the characteristic aroma of “flavor hops.”
World Brewing Congress 2016 / Koji Takazumi
2015年
- 2015年6月15日
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Determination of Wheat Protein in Beer by FASPEK Wheat/Gluten(Gliadin) ELISA Kit II: 2014 BCOJ Collaborative Work
2015 American Society of Brewing Chemists Annual Meeting / T. Watanabe
2013年
- 2013年5月20日
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Detection and identification of beer spoilage bacteria using T-RFLP
2013 American Society of Brewing Chemists Annual Meeting / H. Kanda
- 2013年3月26日
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飲料中の微量アルコールの簡易測定法の開発
日本農芸化学会 2013年度大会 / 高柳 純司
2012年
- 2012年3月24日
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グアイアコールを産生するAlicyclobacillus 属細菌の迅速検査
日本農芸化学会 2012年度大会 / 石原 武雄
2011年
- 2011年9月29日
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固相抽出自動化装置(ITSP)を用いた残留農薬一斉分析法の検討
第102回 日本食品衛生学会 / 山浦 信明
- 2011年6月10日
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A new method for analyzing characteristic flavor of beer using Selectable 1D/2D GC-MS-Olfactometry
2011 American Society of Brewing Chemists Annual Meeting / K. Tokita
2010年
- 2010年9月
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新規凝集力評価法による乳飲料長期安定性の迅速評価
日本食品科学工学会大会 / 井上 孝司※ / 共同発表先 京都大学
2008年
- 2008年8月
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加振法による分散系粒子の凝集力の評価
日本食品工学会年次大会 / 井上 孝司※ / 共同発表先 京都大学
※2012年12月31日以前:ポッカコーポレーションとして
主要な研究成果(投稿論文)
2023年
- 2023年9月
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Simplified Method for Measurement of Arabinoxylan Content in Wort and Beer
Journal of the American Society of Brewing Chemists / https://doi.org/10.1080/03610470.2023.2259265 / Makoto Kihara
2022年
- 2022年7月
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ビール製造工程の微生物管理向上への一貫した取り組み
化学と生物 / 60(7), 361-365 / 町田賢司,仲田 創,神田 一,中北保一,高橋寿洋,土屋陽一
安全・安心を目指した微生物検査の新技術導入と実用化の歩み
- 2022年6月
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新たな偏性嫌気性菌ビール増殖菌の発見とその性状調査
日本醸造協会誌 / 117(6), 392-399/ 仲田 創
2019年
- 2019年4月
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Prevotella cerevisiae sp. nov., beer-spoilage obligate anaerobic bacteria isolated from brewery wastewater
International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, 69(6), 1789-1793 / Hajime Nakata, Hajime Kanda, Yasukazu Nakakita, Takeshi Kaneko, Youichi Tsuchiya
- 2019年3月
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Rapid Single Cell Detection of Lactic Acid Bacteria in the Beer Using Bioluminescence Method
Biocontrol Science, Vol.24, No.1, pp 29-37/ Toshihiro Takahashi, Yasukazu Nakakita, Takeshi Nakamura
2017年
- 2017年10月
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Quantitation Method for Polyfunctional Thiols in Hops (Humulus lupulus L.) and Beer Using Specific Extraction of Thiols and Gas Chromatography-Tandem Mass Spectrometry
Analytical chemistry, DOI: 10.1021/acs.analchem.7b02996, pp 11598–11604 / Koji Takazumi
2015年
- 2015年12月
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Determination of Wheat Protein in Beer by FASPEK Wheat/Gluten (Gliadin) ELISA Kit II (2014 BCOJ Report)
Journal of the American Society of Brewing Chemists, 73(4), 370-371 / T.Watanabe
2014年
- 2014年3月
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A New Method for Analyzing the Characteristic Flavor of Beer Using Selectable One-Dimensional or Two-Dimensional Gas Chromatography-Olfactometry/Mass Spectrometry
J. Am. Soc. Brew. Chem., 72(2), 154-161. / Keita Tokita
- 2014年1月
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Evaluation of long-term stability of milk beverages by a novel method for rapid determination of aggregation forces between colloidal particles
Food Hydrocoll, Vol.34, pp177-183 / INOUE Takashi / 共著 京都大学
2010年
- 2010年1月
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Effects of bacteriostatic emulsifiers on stability of milk-based emulsions
J Food Eng, Vol.96, NO.2, pp185-191 / INOUE Takashi※ / 共著 京都大学
※2012年12月31日以前:ポッカコーポレーションとして