研究開発

品質保証

主要な研究成果(対外発表)

2017年

2017年3月7日

STQ法を用いた酒類の残留農薬分析の検討

日本農薬学会 / 福田 有希

2016年

2016年10月29日

チオール特異的抽出と1次元2次元3次元切替GC-Q-TOF-MSによるホップ (Humulus luplus L.) 品種Mosaic中のチオール解析

第60回 香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会 / 高澄 耕次
2016年8月26日

水銀を使用しないチオール分析法の開発

日本食品科学工学会 第63回大会 / 高澄 耕次
2016年8月15日

Isolation and identification of antibacterial compounds against gram-negative anaerobic bacteria from beer.

World Brewing Congress 2016 / Hajime Nakata
2016年8月13日

Development of a new quantitation method for polyfunctional thiols and its application for investigation of the characteristic aroma of “flavor hops.”

World Brewing Congress 2016 / Koji Takazumi

2015年

2015年6月15日

Determination of Wheat Protein in Beer by FASPEK Wheat/Gluten(Gliadin) ELISA Kit II: 2014 BCOJ Collaborative Work

2015 American Society of Brewing Chemists Annual Meeting / T. Watanabe

2013年

2013年5月20日

Detection and identification of beer spoilage bacteria using T-RFLP

2013 American Society of Brewing Chemists Annual Meeting / H. Kanda
2013年3月26日

飲料中の微量アルコールの簡易測定法の開発

日本農芸化学会 2013年度大会 / 高柳 純司

2012年

2012年3月24日

グアイアコールを産生するAlicyclobacillus 属細菌の迅速検査

日本農芸化学会 2012年度大会 / 石原 武雄

2011年

2011年9月29日

固相抽出自動化装置(ITSP)を用いた残留農薬一斉分析法の検討

第102回 日本食品衛生学会 / 山浦 信明
2011年6月10日

A new method for analyzing characteristic flavor of beer using Selectable 1D/2D GC-MS-Olfactometry

2011 American Society of Brewing Chemists Annual Meeting / K. Tokita

2010年

2010年9月

新規凝集力評価法による乳飲料長期安定性の迅速評価

日本食品科学工学会大会 / 井上 孝司※ / 共同発表先 京都大学

2008年

2008年8月

加振法による分散系粒子の凝集力の評価

日本食品工学会年次大会 / 井上 孝司※ / 共同発表先 京都大学

※2012年12月31日以前:ポッカコーポレーションとして

主要な研究成果(投稿論文)

2017年

2017年10月

Quantitation Method for Polyfunctional Thiols in Hops (Humulus lupulus L.) and Beer Using Specific Extraction of Thiols and Gas Chromatography-Tandem Mass Spectrometry

Analytical chemistry, DOI: 10.1021/acs.analchem.7b02996, pp 11598–11604 / Koji Takazumi

2015年

2015年12月

Determination of Wheat Protein in Beer by FASPEK Wheat/Gluten (Gliadin) ELISA Kit II (2014 BCOJ Report)

Journal of the American Society of Brewing Chemists, 73(4), 370-371 / T.Watanabe

2014年

2014年3月

A New Method for Analyzing the Characteristic Flavor of Beer Using Selectable One-Dimensional or Two-Dimensional Gas Chromatography-Olfactometry/Mass Spectrometry

J. Am. Soc. Brew. Chem., 72(2), 154-161. / Keita Tokita
2014年1月

Evaluation of long-term stability of milk beverages by a novel method for rapid determination of aggregation forces between colloidal particles

Food Hydrocoll, Vol.34, pp177-183 / INOUE Takashi / 共著 京都大学

2010年

2010年1月

Effects of bacteriostatic emulsifiers on stability of milk-based emulsions

J Food Eng, Vol.96, NO.2, pp185-191 / INOUE Takashi※ / 共著 京都大学

※2012年12月31日以前:ポッカコーポレーションとして

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